Odstraněnie farby z hotového modelu pomocí Clean Slate Remover 3.0 ULTRA

Posted on9 Months ago
0

Ahoj, modelári,

v tomto videu vám ukážem, ako odstrániť farbu z hotového modelu.

Určite sa vám už stalo, že ste neboli spokojní s výsledkom farbenia vášho modelu. A vyvstala otázka: "Čo teraz?"

Ísť do žltého kontajnera (to ma zvyčajne napadne ako prvé :-) ), alebo prestriekať model surfom tak, ako je, a začať odznova?
Alebo nejakým spôsobom odstrániť nepodarenú farbu. To je zvyčajne najlepšia možnosť, ak nechcete prísť o jemné detaily a chcete začať znova s čistým štítom (v našom prípade s čistým modelom).

Existuje niekoľko spôsobov, ako odstrániť farbu.
Môžete vyskúšať rôzne chemikálie z hobby marketov (s neistým výsledkom, či nepoškodíte plast), skúsiť riedidlo, ktorým ste riedili farbu (zvyčajne drahá možnosť), alebo model namočiť do brzdovej kvapaliny (ktorá je tá správna a čo s modelom po vybratí z kvapaliny?).

Alebo môžete vyskúšať špecializovaný a osvedčený odstraňovač farby Clean Slate Remover 3.0 ULTRA od spoločnosti VMS, ktorému sa dnes budeme venovať.


Čo budeme potrebovať?

V prvom rade model, z ktorého chceme odstrániť farbu. Ďalej budeme potrebovať nádobu vhodnej veľkosti (ja na tieto účely používam umyté plastové tácky na mäso) a starší štetec s hrubými štetinami.

Umiestnite model do nádoby a na povrch naneste odstraňovač farby. Môžeme ho jednoducho naliať alebo naniesť pomocou pipety.

Odstraňovač farby necháme chvíľu pôsobiť (desiatky sekúnd, pôsobí naozaj rýchlo) a potom začneme farbu z modelu zoškrabávať štetcom.
Keď máte pocit, že farba je z modelu odstránená, umyte model prúdom čistej vody. Potom môžete postup, samozrejme, opakovať, kým model nebude presne taký čistý, ako si predstavujete. Tento proces môžete opakovať prakticky donekonečna, pretože Clean Slate rmvr 3.0 ULTRA je úplne inertný voči plastom vrátane priehľadných dielov.

Na priloženom videu sa môžete presvedčiť, že celý proces odstraňovania je naozaj veľmi jednoduchý a odstraňovač pracuje veľmi rýchlo.
A čo je na tom to najlepšie? Odstraňovač funguje na akrylové, emailové aj lcquerové farby :-)

Prajem vám úspešné modelovanie a čo najmenej nepodarených modelov.


Michal.

Menu

Settings

Create a free account to save loved items.

Sign in